Acasă Totul despre sanatate 12 lucruri pe care neapărat să le ei cu tine dacă ești...

12 lucruri pe care neapărat să le ei cu tine dacă ești suspect la COVID-19 și trebuie să te internezi în spital

65
0

Evoluția infecțiilor cu noul tip de coronavirus în țara noastră nu este deloc optimistă. Autoritățile au decis să activeze alte trei spitale raionale, pe lângă cele cinci din capitală, unde ar urma să fie internați pacienții. De la apariția primelor simptome și până la testare la COVID-19, nimeni nu poate fi sigur dacă este infectat sau nu. În această situație, persoanele suspecte s-ar putea să fie nevoite să-și petreacă cel puțin două zile în spital, până la obținerea rezultatelor. AGORA vine cu o listă de lucruri strict necesare pentru primele 24 de ore de la internare. Atunci când ești pregătit – ești mai calm, iar asta te ajută să depășești mai ușor situația.  

În cazul în care ajungi să fii internat în spital, cu suspecție la COVID-19, trebuie să știi că analizele vor fi prelevate abia peste câteva ore. Asta din cauza fluxului mare de pacienți și completarea documentației necesare. Rezultatul analizelor va fi gata și prezentat pacienților abia a doua zi, după-amiază. 

Iată ce lucruri îți vor fi utile pentru cel puțin 24 de ore de la internare. Unele spitale/secții le-ar putea avea în dotare, altele însă -nu. De aceea e bine să le ai la îndemână. Toată lista de mai jos încape într-un ghiozdan spațios. Așadar, vorbim de:

⁃ Buletinul de identitate și polița medicală

⁃ Mască de protecție, dezinfectant și mănuși (dacă ai)

⁃ Hârtie igienică sau șervețele (umede și uscate)

⁃ Ciupici de cameră, cu talpa groasă

⁃ Lenjerie intimă, pijama sau o pereche de colanți și tricou (poți lua două seturi în cazul în care știi că transpiri sau pentru cazul în care poți murdări un set)

⁃ Prosop pentru mâini

⁃ Săpun în cutie comodă

⁃ Peria și pasta de dinți

⁃ Încărcător pentru telefon și baterie externă (dacă ai)

⁃ O carte/revistă, ceva care să-ți ocupe timpul de așteptare

⁃ Apă plată – recomandăm să fie câteva sticle mici decât una mare

⁃ Farfurie adâncă, o cană și lingură personală.

Lista poate continua, în funcție de situația în care te afli și preferințele personale. Dacă știi că ești mai friguros ia cu tine o pereche de ciorapi în plus, dacă nu poți dormiți pe o pernă străină, ia de acasă o față de pernă, dacă porți ochelari, desigur nu uita de ei și nici de  șervețelele speciale pentru curățarea lentilelor.  

În situația în care este suspect copilul și la internare acesta va fi însoțit de un adult – dublează această listă. Pentru el, poți lua și câțiva biscuiți sau covrigei de care îi plac și care nu trebuiesc ținuți la frigider. Poate fi binevenită și o jucărie mică sau o carte cu activități.

Fii sincer cu personalul medical, comunică-le medicilor din start dacă ai fost în contact cu persoane venite de peste hotare sau suspecte de coronavirus.

Sperăm ca această informație să-ți fie utilă, iar a doua zi să fii acasă cu rezultatul la COVID negativ.# Coronavirus 

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.