Acasă Ultimele stiri 25 de studenți, care au avut contact cu studenta infectată de la...

25 de studenți, care au avut contact cu studenta infectată de la UTM, au fost testați negativ

73
0

Pentru că au fost în contact cu studenta Universității Tehnice din Moldova, care a fost diagnosticată cu coronavirus, 25 de studenți au plasați în carantină și testați pentru coronavirus. Astăzi, reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat în cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 că testele au ieșit negativ, însă monitorizarea continuă în acest caz. 

Potrivit Ministerului Sănătății, aproximativ 103 persoane ar fi avut contact cu studenta de la UTM, însă situația ar fi sub control.

„S-a reușit stoparea acestui focar și practic toate testele persoanelor, care au avut contact cu persoana infectată, sunt negative”, a declarat Igor Dodon în cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Tot ieri s-a anunțat că testele la COVID-19 în cazul a 20 de tineri din căminul UTM sunt negative. Studenților li s-a permis să plece direct la domiciliu, fără a reveni în căminele UTM, păstrând un regim de autoizolare.

Amintim că o studentă a Universității Tehnice din Moldova a fost diagnosticată cu coronavirus. Căminul unde locuia fata este în carantină de joi, 19 martie, pentru o perioadă de 14 zile. În clădire au rămas aproximativ 50 de persoane, iar accesul este interzis.

Ulterior, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a informat că mai multe persoane ar fi fost contaminate, astfel căminul studențesc s-a transformat într-un focar de infecție. Situația este similară efectului croazierei japoneze, susține șefa de la Sănătate.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.