Acasă Economic 50 de loturi de teren din capitală vor fi scoase la licitație...

50 de loturi de teren din capitală vor fi scoase la licitație publică. Iată argumentele primarului general

31
0

50 de loturi de teren din capitală urmează să fie scoase la licitație publică în scurt timp. Despre aceasta anunță primarul general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban. 

O comisie formată din viceprimarul de ramură și membri ai direcțiilor arhitectură și juridică vor identifica și propune spre valorificare prin concurs a resurselor funciare, proprietate a municipiului Chișinău.

„Măsura vine din necesitatea folosirii raționale a terenurilor din domeniul public și privat, prin creșterea bazei impozabile, satisfacerea nevoilor sociale și stimularea investițiilor, în vederea asigurării realizării obiectivelor de dezvoltare durabilă a municipiului Chișinău.

De asemenea, săptămânal, vor fi înaintate propuneri, pentru loturi care pot fi valorificate în termeni proximi, prin intermediul licitațiilor publice”, scrie edilul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că anterior primarul capitalei a mai adus în discuție acest subiect. Ceban susținea că a propus colegilor din celelalte fracțiuni ale CMC să fie scoase la licitații funciare terenuri municipale pentru cei care vor să construiască. Potrivit estimărilor sale anterioare, acoperirea la bugetul municipal ar fi de circa 240 de milioane de lei din astfel de licitații și privatizări. 

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.