Acasă Ultimele stiri 60 de noi cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 13 – lucrători...

60 de noi cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 13 – lucrători medicali. R. Moldova se apropie de 5.000 de cazuri

44
0

Alte 60 cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova, toate fiind cu transmitere locală.  Autoritățile anunță că au efectuat astăzi, în total, 546 de teste. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 4927 cazuri.

Pe lângă cele patru decese anunțate dimineața, Ministerul Sănătății spune că s-au mai întregistrat alte patru, iar bilanțul ajunge la 169 de victime. 

A mai decedat un bărbat de 77 ani, din mun. Chişinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 7 mai. Victima avea pneumonie interstițială bilaterală, insuficiență respiratorie acută, AVC. 

O altă victimă e o femeie de 72 ani, din mun. Chişinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de  4 mai, cu comorbiditățile diabet zaharat tip 2 și insuficiența respiratorie gr. III.

MS raportează și decesul unui bărbat de 58 ani, din raionul Nisporeni, transferat din SR Nisporeni la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 6 mai. El suferea de insuficienţă respiratorie acută și cancer rectosigmoidian.

Ultima victimă e o femeie de 83 ani, din raionul Sîngerei, transferată din SR Sîngerei la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 25 aprilie. Ea suferea de pneumonie interstițială bilaterală, insuficiență respiratorie gr.III, AVC. 

Noile cazuri se distribuie în felul următor: Ceadîr-Lunga -9, Edineț-9, Basarabeasca-7, Chișinău- 5, Cahul-4, Fălești-4, Bălți-4, Căușeni-2, Comrat-2, Sîngerei-2, Soroca-2, Taraclia-2, Anenii Noi- 1, Hîncești-1, Ocniţa-1, Ștefan-Vodă-1. Totodată, alte 4 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în Transnistria.

Din numărul total de cazuri de infecție din această zi, 13 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 7, farmacişti – 1, personal auxiliar – 5.

În total 1958 persoane au fost tratate, iar 169 au decedat din cauza COVID-19.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.