Acasă Social A fost stabilit orarul examenelor gimnaziale și de BAC pentru restanțieri. Unde...

A fost stabilit orarul examenelor gimnaziale și de BAC pentru restanțieri. Unde vor avea loc acestea

28
0

Restanțierii din anii precedenți au o lună pentru a se apuca serios de carte. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a stabilit orarul examenelor naționale de gimnaziu și de bacalaureat. Acestea vor avea loc pe parcursul lunii iulie.

Examenele de absolvire a gimnaziului vor fi desfășurate în perioada 02-07 iulie 2020, iar examenul de bacalaureat în perioada 03-17 iulie 2020. Orarul sesiunii poate fi vizualizat aici.

Examenele de absolvire a gimnaziului vor fi desfășurate în centre de susținere a examenului constituite în fiecare raion/municipiu, iar examenul de bacalaureat se va desfășura în 22 de centre de bacalaureat constituite în raioanele/municipiile republicii: Cahul, Comrat, Chișinău, Bălți, Edineț. Lista centrelor de bacalaureat va fi făcută publică în a doua jumătate a lunii iunie.

La data de 3 iulie, candidații alolingvi vor susține prima probă de examen la limba și literatura română la care s-au înscris 305 candidați.

A doua probă de examen, la limba de instruire (limba și literatura română, limba și literatura rusă), se va desfășura la data de 07 iulie și pentru această probă  s-au înscris 763 de candidați.

La data de 10 iulie se va desfășura a treia probă de examen la limba străină (limba engleză, limba franceză, limba germană, limba spaniolă). La această probă de examen s-au înscris 1144 de candidați. 

Cea de-a patra probă de examen se va desfășura la data de 14 iulie la disciplina de profil (matematica, istoria românilor și universală, specialitatea (arte), pregătirea sportivă) la care s-au înscris 2133 de candidați.

Disciplina la solicitare (chimia, biologia, informatica, fizica, matematica, istoria românilor și universală, geografia) se va desfășura la data de 17 iulie. Pentru această probă s-au înscris 737 de candidați.

Rezultatele preliminare vor fi afișate în centrele de bacalaureat la data de 22 iulie. 

Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 22-23 iulie. Fiecare candidat își va putea vedea testele verificate, accesând pagina www.bac.edu.md, în zilele de 22 și 23 iulie, în baza unei parole pe care o va primi de la instituția de învățământ în care și-a făcut studiile.

Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 26 iulie. Instituțiile de învățământ vor elibera diplomele de bacalaureat pentru absolvenți la data de 27 iulie 2020. 

Amintim că Parlamentul a anulat examenele naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, sesiunea de examene 2020.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.