Acasă Social Alocațiile pentru copiii care dețin cetățenie română vor fi dublate etapizat. Ordonanța...

Alocațiile pentru copiii care dețin cetățenie română vor fi dublate etapizat. Ordonanța a fost publică în Monitorul Oficial

25
0

Alocațiile pentru copiii care dețin cetățenie română vor fi dublate etapizat. Ministra Muncii de la București, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, în ședința de Guvern, proiectul unei ordonanțe de urgență în acest sens, scrie digi24.ro. Potrivit sursei citate, prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.

Potrivit noii legi adoptate de Parlament, alocațiile  trebuie majorate în cuantum de 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de 600 de lei pentru cei între 0 și 2 și pentru copiii cu dizabilități de la 0 la 18 ani.

Până la finalul anului 2022, alocațiile vor ajunge, în etape, la nivelul de: 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap și 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

Ordonanţa de urgență privind creşterea alocaţiilor pentru copii a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Alocaţiile vor creşte cu 20% din luna septembrie, urmând și alte majorări, etapizat.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.