Acasă Social ANOFM: Angajatorii propun peste 8.000 de locuri de muncă, 75% fiind pentru...

ANOFM: Angajatorii propun peste 8.000 de locuri de muncă, 75% fiind pentru specialiștii cu nivel de instruire secundar profesional (INFOGRAFIC)

31
0

La 17 august, conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, erau în evidenţă 8.195 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. În aspect teritorial, cel mai mare număr de locuri disponibile sunt în Chișinău – 2.459 de oferte. 

Dintre cele 8195 locuri de muncă vacante, cele mai multe oferte vin de la angajatorii din capitală. Totodată, în Bălți sunt înregistrate  1.084 de locuri vacante, Floreşti, Ungheni, Orhei, Nisporeni și Cantemir – câte circa 300 de locuri de muncă.

După nivelul de instruire, pentru persoanele care au obținut studii superioare există 2.016 oferte de muncă, ceea ce constituie 25% din totalul vacansiilor existente. 

În acest sens, se solicită specialiști în domeniul ordinii publice, ofițeri de sector, inspectori de poliție sau polițiști de frontieră -498 de oferte. Totodată, se caută specialiști în domeniul sănătății ca asistenți medicali, medici, farmaciști sau laboranți – 464 de oferte. 

Pentru domeniul învățământului, în baza de date a ANOFM sunt înregistrate 257 de oferte. Se caută profesori pentru ciclul primar și liceal de învățământ, precum și educatori sau profesori universitari.

Iar pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați,  ANOFM oferă 6.179 locuri de muncă, ce constituie 75% din numărul total de locuri de muncă vacante. 

Cei mai mulți specialiști sunt solicitați în industria textilă – 2.100 oferte. Pentru domeniul transportului şi telecomunicaţii -911 oferte de muncă, iar pentru operatori, aparatişti, maşinişti la instalaţii și mașini există 504 locuri vacante.

Și muncitorii necalificați își pot găsi un loc de muncă.  ANOFM propune 402 oferte, printre care – muncitor necalificat în agricultură, silvicultură și grădinărit, hamal, muncitor necalificat în construcții, măturător, infermier sau paznic.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.