Acasă Social ANRE interzice deconectarea consumatorilor de la serviciile comunale pe perioada situației de...

ANRE interzice deconectarea consumatorilor de la serviciile comunale pe perioada situației de urgență

40
0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică interzice sistarea (prin deconectare) și aplicarea de penalități în cazul neachitării în termen de către consumatorii casnici a facturilor pentru energia electrică, energia termică, gazele naturale sau apă potabilă consumată. Singura excepție în acest caz sunt situațiile când deconectarea are drept scop evitarea punerii în pericol a vieții și sănătății oamenilor sau prejudicierea proprietății.

În această perioadă a situației de urgență, titularii de licențe reglementați de ANRE sunt în drept să emită facturi lunare conform calculelor estimative, cu condiția că baza de calcul va constitui consumul mediu zilnic înregistrat pe parcursul perioadei calendaristice similare a anului precedent.

La încetarea situației de urgență, furnizorii vor efectua recalculul corespunzător indicilor echipamentelor de măsurare efectiv înregistrați.

În același timp, ANRE recomandă consumatorilor achitarea facturilor prin mijloace electronice disponibile întru neadmiterea acumulării datoriilor.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.