Acasă Ultimele stiri Aproape 25% din numărul total de cazuri COVID-19 sunt lucrători medicali. Sunt...

Aproape 25% din numărul total de cazuri COVID-19 sunt lucrători medicali. Sunt confirmate încă 19 îmbolnăviri

56
0

Numărul lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 ajunge la 1.074 de cazuri. Aceasta după ce la 5 mai, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a anunțat alte 19 îmbolnăviri.

Dintre cele 19 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul angajaților din Sănătate, patru persoane activiază în calitate de medici, 10 persoane sunt asistenți medicali, iar cinci persoane fac parte din persoanlul tehnic.

Astfel, până la 5 mai, 1.074 de lucrători medicali s-au infectat cu noul virus: 260 de medici, 391 de asistenți medicali, 345 de cazuri în rândul personalului auxiliar, 60 de felceri, 17 farmaciști și un paramedic.

Autoritățile anunță că până acum s-au însănătoșit 352 de lucrători medicali. 

AGORA amintește că de la începutul pandemiei în R. Moldova au decedat din cauza COVID-19 șase lucrători medicali: doi asistenți, trei medici și o  bufetieră.

Iată cele șase cazuri:

*La 27 martie – o asistentă medicală ce activa în cadrul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a murit după ce, la 19 martie, a fost testată pozitiv cu noul tip de coronavirus.

*La 3 aprilie – a decedat o angajată a Substației Medicale Urgente din Soroca, testată cu Covid-19 printre primii colaboratori ai instituției. Femeia activa în calitate de medic și avea 65 de ani, fiind spitalizată la data de 26 martie.

*La 5 aprilie – autoritățile anunță decesul medicului radiolog, Valeriu Pripa, care activa în cadrul clinicii private Repromed, în vârstă de 59 ani. Medicul a fost internat pe data de 28 martie la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă, confirmat diagnosticul de COVID-19.

*La 16 aprilie – a decedat o asistentă medicală de la Spitalul Raional Fălești. Femeia avea 68 de ani.

*La 28 aprilie – O femeie, anterior angajată în calitate de bufetieră la Spitalul din Soroca, a decedat din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19.

*La 1 mai – autoritățile anunță decesul medicului traumatolog, Igor Cheptea , care activa în cadrul Spitalului Raional Florești.

Menționăm că după ce la 5 mai autoritățile au anunțat alte 115 cazuri de COVID-19, numărul total al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemiei în R. Moldova, ajunge la 4.363 de cazuri, dintre care 2683 sunt cazuri active. De asemenea, autoritățile anunță decesul a încă patru persoane, bilanțul total ajungând la 136 de victime. 

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.