Acasă Ultimele stiri Au fost înregistrate 109 cazuri noi de COVID-19. Bilanțul deceselor a trecut...

Au fost înregistrate 109 cazuri noi de COVID-19. Bilanțul deceselor a trecut de 300

32
0

Prima zi de vară aduce cu sine încă 109 cazuri noi de COVID-19. Astfel, numărul de cazuri active se ridică la 3.433. De asemenea, încă 41 de persoane s-au vindecat, astăzi, de noul coronavirus. 

„Avem un număr mare de cazuri de deces, zece la număr, astfel cazurile de deces ajung la cifra de 305”, a comunicat secretarul de stat al Sănătății, Constantin Rîmiș.

Pe lângă cele trei decese anunțate dimineața, Ministerul Sănătății mai informează despre altele șapte:

Deces 299: Femeie de 83 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 4 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.III, infarct miocardic vechi, encefalopatie discirculatorie de geneză mixtă cu dereglări congnitive.

Deces 300: Femeie de 56 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 8 mai, la Spitalul Clinic Muncipal Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.II, cardiopatie hipertensivă, bronșită cronică muco-purulentă exacerbare.

Deces 301: Femeie de 70 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 8 mai, la Spitalul Clinic Muncipal Arh. Mihail. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gr. II, encefalopatie mixtă gr.II.

Deces 302: Femeie de 86 ani, din raionul Ocnița. Internată la data de 24 mai, la Spitalul Raional Ocnița. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie ischemică.

Deces 303: Femeie de 69, din raionul Sîngerei. Internată la data de 15 mai, la Spitalul Raional Sîngerei. Comorbidități: insuficiență cardiorespiratorie, tromboembolie pulmonară, diabet zaharat, hipertonie arterială.

Deces 304: Bărbat de 65 ani, din raionul Sîngerei. Internat în stare extrem de gravă, la data de 18 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cancer pulmonar.

Deces 305: Femeie de 55 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 5 mai, la Spitalul Clinic Muncipal Arh. Mihail. Comorbidități: tabagism, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie mixta gr. II, obezitate gr II.  

La ziua de 1 iunie, în R. Moldova se înregistrează 8.360 de infectări. Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate la Chișinău – 51, Cahul și Ceadîr-Lunga – câte 11.

În decursul zilei de luni, au fost efectuate 775 de teste, dintre care 639 sunt primare. Potrivit autorităților, de la începutul epidemiei, au fost efectuate peste 55.500 de teste.

Șefii de la Sănătate anunță încă 16 îmbolnăviri în rândul lucrătorilor medicali, dintre care patru medici, nouă asistenți medicali și trei lucrători auxiliari.

„Vreau să vin cu un apel important. După cum observați, situația epidemiologică este acută. Constat că reluarea activității economice s-a interpretat eronat ca o relaxare. Vigilența anterioară a populației, în magazine, farmacii și în public, nu se mai respectă la fel de mult. Îndemnăm repetat populația: respectați recomandările, pentru că asta ne va salva vieți”, a spus Rîmiș.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.