Acasă Ultimele stiri „Au fost patru ani de luptă pentru surpaviețuire”: Platon, primele declarații după...

„Au fost patru ani de luptă pentru surpaviețuire”: Platon, primele declarații după eliberarea din arest

31
0

Veaceslav Platon a părăsit penitenciarul nr. 13, după ce judecătorii au admis integral demersul de suspendare a executării pedepsei. La ieșire Platon a fost așteptat de mama sa, care susține că nu l-a văzut de patru ani, de când acesta a fost arestat. 

„Au fost patru ani de luptă pentru surpaviețuire, împotrivire față de regimul lui Plahotniuc, nu a fost ușor. Mă voi ocupa ca în această țară să nu se mai întâmple așa ceva”, a declarat Platon imediat ce a părăsit penitenciarul. 

Întrebat de jurnaliști cum anume va ajuta țara, omul de afaceri nu a oferit un răspuns concret, însă a dat asigurări că nu se va implica în politică.

„Nu mă voi implica în politică. Scopul meu este restabilirea dreptății, întoarcerea banilor furați, dar și curțarea țării de elemetele plahotniuciste. Lupta cu Plahotniuc. Peste tot. Pe toate dimensiunile puterii, societății și instituțiilor publice”, a declarat Platon.

Totodată, Veaceslav Platon susține că nu va cere despăgubiri de la stat pentru că a stat după gratii, figurând într-un dosar „falsificat în totalitate”. 

Amintim că, la 18 mai curent, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate. 

Anterior Platon a fost găsit vinovat de delapidare de fonduri de la Banca de Economii, fiind condamnat la 18 ani de închisoare. 

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.