Acasă Ultimele stiri Autocare cu moldoveni, blocate la hotarul Ungariei. Chicu: Oamenii vor fi aduși...

Autocare cu moldoveni, blocate la hotarul Ungariei. Chicu: Oamenii vor fi aduși acasă din contul companiei de transport

64
0

Două autocare cu care transportă cetățeni ai Republicii Moldova sunt în prezent blocate la hotarul dintre Austria și Ungaria. Cele două autocare s-au pornit din orașul italian Trento în data de 13 martie, când în Italia era anunțată deja stare de urgență în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut duminică de Ion Chicu în cadrul unui briefing de presă după ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică.

Potrivit premierului, autoritățile de la Chișinău s-au înțeles cu autoritățile austriece pentru ca pasagerii să ajungă la Chișinău de la Viena, cu un zbor charter.

Mai mult, Chicu a afirmat că cheltuielile pentru acest zbor vor fi suportate de compania de transport care ar fi luat decizia iresponsabilă de a opera aceste curse din Italia spre Republica Moldova, în pofida informațiilor că hotarele mai multor state europene sunt închise.

„Remarc o iresponsabilitate totală, mai ales a companiei de transport, dar și a pasagerilor”, a menționat premierul.

Șeful Guvernului a avertizat companiile de transport de pasageri să renunțe la curse, întrucât atât Ungaria, cât și Austria și România au impus restricții de traversare a frontierelor terestre.

Aduși din Spania cu un zbor charter

Totodată, peste 80 de artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” au fost evacuați din Spania și aduși la Chișinău cu o cursă charter din orașul spaniol Santander, acolo unde se aflau în turneu încă din luna februarie.

„Toți au fost aduși acasă, nimeni nu manifestă simptome de contaminare, dar sunt monitorizați”, a declarat Chicu.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.