Acasă Social Când vor fi reluate cursele avia regulate din Moldova și care ar...

Când vor fi reluate cursele avia regulate din Moldova și care ar putea fi primele destinații accesibile

43
0

După data de 15 mai vor fi scoase restricțiile de zboruri avia din Moldova spre toate destinațiile care, de asemenea, au renunțat la restricții. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon. Șeful statului a precizat că nu are niciun rost să fie eliminate restricțiile de deplasare din Moldova spre țările care se află, în continuare, în luptă intensă cu pandemia.

„Cursele avia pot fi reluate doar pentru țările care au scos restricțiile. Care este sensul să scoți restricțile curselor avia spre Moldova, dacă intrarea în Italia, de exemplu,  este acces restrcționat? Dacă Turcia va deschide cursele și noi le vom relua. Dacă țările nordice le vor redeschide, și noi vom redeschide. Dacă se scot restricțiile din țara respectivă, le scoatem și noi”, a spus Igor Dodon.

Totodată, președintele a precizat că pentru persoanele care vor neapărat să ajungă în anumite destinații vor fi organizate curse charter.

„Vom pune mai multe curse charter ca oamenii să poată zbura încolo și înapoi. Liberalizarea totală poate avea loc doart atunci când vor fi scoase restricțiile din toate țările. După 15 mai vom scoate restricțiile pentru toate țările care au scos deja restricțiile: Belarus, poarte Turcia, poate Cehia”, a adăugat șeful statului.

Amintim că pe 27 martie autoritățile au decis să suspende traficul aerian spre și dinspre R. Moldova până pe 15 mai, când se termină perioada stării de urgență. Deși inițial, prin decizia Comisiei Situații Excepționale, zborurile se sistau până pe 1 aprilie, printr-un document semnat de Autoritatea Aeronautică Civilă termenul s-a extins. 

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.