Acasă Ultimele stiri Ce se întâmplă la Ștefan-Vodă? Localnicii raportează decese și medici infectați. Ministerul...

Ce se întâmplă la Ștefan-Vodă? Localnicii raportează decese și medici infectați. Ministerul instituie carantină la spitalul raional

45
0

Ce se întâmplă în orașul și satele raionului Ștefan-Vodă? Aceasta este întrebarea la care mai mulți cititori ne roagă să aflăm răspunsul. Potrivit lor, situația este una dramatică, iar autoritățile încearcă să o mușamalizeze. Mai multe cadre medicale din spitalul raional ar fi infectate și nu li se oferă tratament. Totodată, o persoană din satul Crocmaz, care a decedat zilele trecute, ar fi stat în același salon cu femeia de 53 de ani anunțată ieri (2 aprilie) de autorități drept al șaselea deces provocat de COVID-19. Cei de la Ministerul Sănătății nu oferă însă nicio explicație. Abia azi dimineață au anunțat că instituie regim de carantină la spitalul raional, fără a oferi detalii.  

Una dintre persoanele care ne-au scris pe adresa redacției spune că însuși responsabilii din raion sunt alarmați de situație.

Un alt mesaj similar a fost postat și de deputatul Radu Marian.

La 2 aprilie în localitatea Crocmaz din Ștefan Vodă a decedat o femeie în vârstă de 79 de ani. Primarul localității, citat de zdg.md, spune că femeia fusese internată la spitalul raional din Ștefan-Vodă în aceeași secție în care a stat și cea de-a șasea persoană decedată în R. Moldova din cauza COVID-19. Date fiind circumstanțele, acesta a apelat la autorități pentru ca femeia să fie testată post-mortem, astfel încât să poată fi stabilit acțiunile ulterioare pentru ca nimeni să nu fie pus în pericol. Contactat în seara zilei de joi, primarul Ion Veleșco a declarat că încă niciun reprezentat nu a venit la fața locului pentru a-i preleva probele.

L-am contactat pe alesul local și acum dimineață. Acesta ne-a spus că este ocupat cu instructajul pentru gropari și ne-a rugat să revenim mai târziu. 

Am solicitat servicului de presă al Ministerului Sănătății ca în cadrul briefingului din această dimineață ministra Viorica Dumbrăveanu să ofere explicații despre situația din Ștefan-Vodă și cele două decese înregistrate în satul Crocmaz.  

„Aseară am luat decizia de a institui regim de carantină la spitalul raional din Ștefan-Vodă. Toți pacienții au fost direcționați către instituțile din Chișinău”, a declarat ministra Viorica Dumbrăveanu.

Șefa de la Sănătate nu a venit, însă, cu explicații de ce se impune acest regim de carantină și nici nu a pomenit nimic despre medicii infectați sau starea acestora.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.