Acasă Ultimele stiri Chicu: Decizia despre extinderea Stării de urgență este dictată de evoluția pandemiei...

Chicu: Decizia despre extinderea Stării de urgență este dictată de evoluția pandemiei pe plan global, regional și intern

22
0

Decizia despre extinderea Stării de urgență în sănătate publică pînă la 31 iulie 2020 este dictată de evoluția pandemiei COVID19 pe plan global, regional și intern. Explicația vine din partea premierului Ion Chicu, care a scris pe pagina sa de Facebook că, vineri, în lume s-a înregistrat un număr record de cazuri noi – peste 237.000.

„Crește îngrijorător numărul cazurilor în țările din regiune. Continuăm și noi să avem un număr mare de cazuri zilnice, deși față de indicatorii maximali înregistrați la mijloc de iunie, acum avem o diminuare de 40%”, a scris prim-ministrul.

Oficialul a precizat că decizia de extindere a stării de urgență nu este pe placul nimănui.

„Nu are cum să ne placă decizia respectivă. Dar cu cât mai repede conștientizăm realitățile cu care se confruntă lumea întreagă în această perioadă, cu cât mai repede ne adaptăm modul de viață și comportamentul, cu atât mai puține consecințe nefaste va avea această pandemie asupra oamenilor”, a concluzionat Chicu.

Amintim că starea de urgență în sănătate publică, care urma să expire pe 15 iulie curent, se mai prelungește cu două săptămâni – până pe 31 iulie. Respectiv, se mențin majoritatea restricțiilor valabile în prezent.

Singurele relaxări anunțate țin de redeschiderea piscinelor, a sălilor de duș și a vestiarelor din cadrul sălilor sportive.

De asemenea, treptat, va fi reluată activitatea centrelor de reabilitare.

Grădinițele rămân închise până la 31 iulie, cetățenii care revin în țară de peste hotare trebuie să stea 14 zile în autoizolare, activitatea cluburilor de noapte este interzisă, ca și cea a parcurilor de distracții, iar ceremoniile nu pot fi organizate până pe 1 august.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.