Acasă Ultimele stiri Chișinău: Purtarea măștilor de protecție în spațiile închise devine obligatorie, începând cu...

Chișinău: Purtarea măștilor de protecție în spațiile închise devine obligatorie, începând cu ziua de joi

41
0

Începând cu ziua de joi, purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice închise din capitală. Prevederile se regăsesc în decizia aprobată astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău. Potrivit documentului, administratorii localurilor nu  le vor permite cetățenilor accesul fără măști sau alte accesorii de protecție a căilor respiratorii.

„Nerespectarea prevederilor sau măsurilor stabilite, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate”, se mai arată în textul Dispoziției.

Precizăm că începând cu data de 4 mai, în mijloacele de transport în comun din municipiul Chișinău, a devenit obligatorie acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție de unică folosință sau reutilizabile (fulare, eșarfe sau alte articole vestimentare).

Amintim că, de luni, bugetarii au revenit la muncă. De asemenea, Comisia Situații Excepționale a relaxat unele măsuri, permițând accesul oamenilor în parcuri.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.