Acasă Social Chișinăuienii aflați în carantină, sau cei care se tratează de COVID-19 acasă,...

Chișinăuienii aflați în carantină, sau cei care se tratează de COVID-19 acasă, își vor putea înregistra simptomele online. Proiectul va fi testat la Buiucani

42
0

Monitorizarea stării de sănătate a chișinăuienilor care se află în autoizolare, în carantină sau care fac tratament la domiciliu va fi realizată prin intermediul unui sistem online, anunță Primăria. Platforma va permite medicilor de familie din capitală să aibă acces la un centru unic, unde vor fi colectate și introduse toate informațiile cu privire la persoanele care necesită monitorizare la domiciliu. 

Persoanele vor introduce zilnic, de sinestătător, datele cu privire la simptomele pe care le manifestă, iar specialiștii vor putea urmări în timp real evoluția stării de sănătate a pacienților. Această practică va fi utilă în cazul în care numărul persoanelor aflate în monitorizare la domiciliu va crește, se arată într-un comunicat al primăriei.  

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că inițiativa vine să rezolve problema colectării informațiilor cu privire la starea de sănătate a pacienților, datele fiind centralizate. „Platforma online va oferi medicilor posibilitatea de a monitoriza starea pacienților la distanță, iar în caz de urgență, să fie redirecționați către instituțiile abilitate”, a precizat edilul. 

Persoanele care se află în imposibilitatea de a completa datele online, vor fi contactate telefonic de medicii de familie.

Proiectul-pilot va fi aplicat inițial în sectorul Buiucani al capitalei.

Amintim că începând cu 10 aprilie se realizează tratamentul la domiciliu a pacienților cu forme ușoare de COVID-19 care nu suferă de boli secundare. La moment, 135 persoane beneficiază de tratament la domiciliu, în baza criteriilor clinice şi epidemiologice.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.