Acasă Ultimele stiri Cinci decese, într-o singură zi. Bilanțul victimelor COVID-19 ajunge la 116 persoane

Cinci decese, într-o singură zi. Bilanțul victimelor COVID-19 ajunge la 116 persoane

38
0

Ministerul Sănătății anunță cinci cazuri de deces provocate de COVID-19, în dimineața zilei de 30 aprilie. Victimele au vârstele cuprinse între 63 și 72 de ani. 

Mai exact, este vorba de un bărbat de 63 de ani, din Chişinău, care a fost transferat de la SCM „Arhanghelul Mihail” la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 22 aprilie, în stare foarte gravă. Pacientul suferea de hipertensiune arterială de gr. II, diabet zaharat, obezitate gr. III.

Un alt bărbat avea vârsta de 68 ani, din Bălţi, transferat de la SR Bălţi la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 21 aprilie în stare foarte gravă. Bărbatul era diagnosticat cu hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. II.

O altă victimă este o femeie în vârstă de 68 ani, din raionul Făleşti, internată în stare gravă pe data de 28 aprilie în cadrul Spitalul Clinic Republican, transferată din SR Fălești. Pacienta suferea de hipertensiune arterială gr. II, insuficienţă respiratorie, insuficienţă cardiacă.

Cazul 115 este un bărbat de 72 ani, din r-nul Cantemir, internat în cadrul Spitalului Raional Cantemir, pe data de 3 aprilie. Bărbatul suferea de boală psihiatrică și boli somatice.

Cea de-a cincea victimă este un bărbat de 70 ani,  din mun. Bălți, internat pe data de 28 aprilie, în stare gravă la Spitalul Clinic din Bălți.  Comorbidități: Hipertensiune arterială de gradul III, boală cardiovasculară.

Până la ziua de azi, 1.182 persoane au fost tratate, dintre care 68 au fost externate pe parcursul zilei de ieri, iar 116 persoane au decedat din cauza COVID-19. Bilanțul cazurilor confirmate la infecție urcă la 3.771 de îmbolnăviri.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.