Acasă Economic Circa 100 de milioane de lei vor fi investiți în sprijinul antreprenorilor...

Circa 100 de milioane de lei vor fi investiți în sprijinul antreprenorilor afectați de pandemie

49
0

Aproape 100 de milioane de lei vor fi puși la dispoziție pentru a oferi suport financiar antreprenorilor afectați de pandemia de COVID-19. Aceasta e una din măsurile luate și anunțate de Ministerul Economiei și Infrastructurii. 

Acești bani fac parte din programele Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii. 

De asemenea, femeile antreprenoare vor beneficia de granturi începând cu 165 mii de  lei până la 1, 6 milioane de lei pentru procurarea echipamentului tehnologic și a utilajelor, soluții software, dezvoltare și consultanță.

„Pentru a identifica noi resurse de susținere a mediului de afaceri, am discutat cu toate instituțiile financiare internaționale. Acestea au expus disponibilitatea de a-și extinde și ajusta mecanismele de finanțare pentru antreprenorii afectați de criza pandemică.Direcțiile prioritare la care ne orientăm sunt IMM-urile, întreprinderile din sectoarele afectate și cele de importanță strategică”, a spus ministrul Economiei, Serghei Railean.

La fel, Ministerul Economiei anunță că au fost aprobate măsuri fiscale și financiar-bancare, precum și un mecanism de subvenționare a companiilor pentru a păstra locurile de muncă și limita disponibilizările.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.