Acasă Ultimele stiri Circa 140 de angajați din educație ar fi infectați cu COVID-19, la...

Circa 140 de angajați din educație ar fi infectați cu COVID-19, la Chișinău. Dodon: Am decis să amânăm deschiderea școlilor și grădinițelor

39
0

Doar în municipiul Chișinău sunt confirmate în jur de 140 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul angajaților din sistemul de educație. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, care afirmă că din acest motiv redeschiderea instituțiilor de învățământ se amână. 

Potrivit șefului statului  în municipiul Chișinău sunt circa 120-140 de persoane din sistemul educațional, inclusiv profesori și educatori, depistate pozitiv. 

„Închipuiți-vă că deschidem școli și grădinițe și avem într-o grădiniță infecție în masă. Noi nu putem risca cu sănătatea copiilor. Era o opinie că haideți să deschidem în mai grădinițele. Dar atunci când am văzut numărul de persoane care sunt infectate din domeniul educației, noi am luat decizia să nu ne grăbim. Nu exclud că la o anumită etapă, sfârșit de mai –  iunie să revenim la o decizie separată pe grădinițe”, a spus Dodon în cadrul vlogului „Președintele Răspunde”.

În cazul școlilor, șeful statului afirmă că cel mai probabil elevii vor reveni la studii la 1 septembrie, în noul an școlar. Examenele pentru absolvenții claselor primare și gimnaziale, așa cum era anterior anunțat, sunt anulate, iar în cazul bacalaureatului urmează să se ia o decizie. 

Tot la 1 septembrie ar uram să revină și studenții în universități. „Încercăm să găsim o soluție cum să fie trecuți studenții dintr-un an în altul și cum să fie calculată reușita”, a adăugat președintele.

Amintim că, din 10 martie, activitatea instituțiilor de învățământ a fost suspendată, în legătură cu epidemia COVID-19.  Pe parcursul perioadei stării de urgență, școlile trec la metoda de învățământ la distanță, folosind platforme online.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.