Acasă Ultimele stiri Circa 2.500 de persoane au intrat în țară în ultimile 24 de...

Circa 2.500 de persoane au intrat în țară în ultimile 24 de ore. Pe cale aeriană au venit 230 de persoane

60
0

de Frontieră

În ultimele 24 de ore, în R. Moldova au intrat 2.594 de persoane. Majoritatea cetățenilor au venit pe cale terestră. Pe cale aeriană, în țară au intrat 230 de persoane, informaează Poliția de Frontieră.

Timp de o zi, frontiera de stat a fost traversată atât pe sens de intrare, cât și de ieșire, de 3.233 de persoane. Au fost înregistrate  2.594 de intrări, dintre care 973 treceri la frontiera moldo-română, 1.391 treceri la frontiera cu Ucraina și 230 treceri a frontierei aeriene prin rute charter.

Poliția de Frontieră informează că au fost supuse screeningului toate persoanele care au traversat hotarele și au completate  fișe epidemiologice individuale toate persoanele care au intrat în țară.

La fel, au fost completate și semnate 2.426 de Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale virusului COVID-19.

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost consemnată la intrarea în țară a unei rute charter din Madrid, fiind înregistrați 223 de pasageri moldoveni. Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci, s-au înregistrat 399 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă, dar și 693 de conaționali, care au revenit din Polonia.

La hotare este activată Linia Verde a Poliției de Frontieră – 022 259 717, unde cetățenii pot primi răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.