Acasă Ultimele stiri Claxonează la volanul tractoarelor în semn de nemulțumire. Fermierii cred că discuțiile...

Claxonează la volanul tractoarelor în semn de nemulțumire. Fermierii cred că discuțiile cu autoritățile au eșuat și continuă protestul

21
0

Agricultorii intenționează să continue protestele, în pofida discuțiilor cu autoritățile și reprezentanții Ministerului Finanțelor. Fermierii au de gând să rămână în regiunea Gării de Sud unde vor continua manifestația. În semn de nemulțumire aceștia claxonează la volanul tractoarelor.

„Veniți să ne apărăm drepturile. Nu facem nimic criminal. Vrem să fim susținuți în situația când am căzut în genunchi. Suntem cei care aducem pâinea pe masă. Să luptăm toți pentru acest lucru mare pornit. Susțineți-ne, căci noi nu cedăm”, a aspus un agricultor.

„Câteva raioane așteaptă. Nu mai aveți, nu aveți ce aștepta. Veniți aici. Nu vă fiți rușine, mai apoi o să vă fie mai rușine față de noi care am primit prima lovitură”, spune alt agricultor.

„De la Ungheni s-au pornit câteva grupuri de fermieri. Avem câteva zile de staționare. Negocierile cam duc spre eșec, Neascultarea noastră duce la distrugerea micului business. Asta e problema lor că nu vor să susțină micul business. Cei mari sunt bine. Dar solicitările noastre sunt tot în folosul lor. Veniți toți la Gara de Sud să fiți alături de noi. Nu cedam azi și nici mâine, nu plecăm fără un rezultat pozitiv”, a adăugat alt agricultor.

Amintim că și agricultorii din nordul R. Moldova și-au scos duminică tehnica agricolă pe șosea și au protestat împotriva guvernării. Aceștia au declarat că se alătură colegilor din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, întrucât au suferit pierderi mari din cauza secetei și cer autorităților să întreprindă măsurile necesare. 

Precizăm că sâmbătă, premierul Ion Chicu a afirmat că Guvernul a ajuns la un numitor comun cu agricultorii, după o rundă de discuții. Potrivit primului ministru, statul urmează să întreprindă mai multe măsuri. Printre acestea se regăsesc și dificultățile fiscale care ar urma să fie diminuate, a anunțat Chicu. 

Amintim că la 14 august curent agricultorii din Căușeni, Ștefan Vodă, Hîncești, Leova, Cimișlia și Cantemir au pornit spre Chișinău la volanul tractoarelor. Destinația finală urma să fie Piața Marii Adunări Naționale. Fermierii planificau să protesteze în fața Guvernului, unde urmau să ceară să le fie examinate problemele cu care se confruntă din cauza secetei, însă au fost opriți de polițiști în zona Dănceni.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.