Acasă Lifestyle Cod galben de vânt, averse cu descărcări electrice și vreme răcoroasă. Prognoza...

Cod galben de vânt, averse cu descărcări electrice și vreme răcoroasă. Prognoza meteo pentru următoarea săptămână

31
0

Luna lui Cuptor pare să mai domolească „focul” din „vatră”. Săptămâna care vine va începe cu averse și descărcări electrice, iar mercurul din termometre va coborî până la 23 de grade în centrul țării. De asemenea, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis și cod galben de vânt, începând cu seara zilei de duminică. 

De pe 12 iulie seara, de la ora 21:00, și până luni, 13 iulie, ora 12.00, sinopticienii anunță intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s.

Luni, la nord va fi vreme primăvăratică. Bunăoară, la Edineț vor fi 20 de grade, la Glodeni, Bălți și Soroca – 21 de grade. La sud vor fi 25 de grade, cum ar fi la Taraclia, Cantemir și Cahul. Pe întreg teritoriul țării se prevăd averse.

Marți valorile termice vor rămâne neschimbate, cu excepția ploilor care se vor domili pe întreg teritoriul țării. Cerul va fi variabil, iar vântul – slab până la moderat.

Vremea se va menține bună până joi, iar vineri revin aversele cu descărcări electrice în mai multe raioane de nord și centru, cum ar fi Ungheni, Telenești, Strășeni, Soroca, Ocnița, Rezina, Sîngerei, Glodeni, Florești, Drochia și altele. La Chișinău nu se mai prevăd ploi până la finele săptămânii.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.