Acasă Ultimele stiri Coronavirus: 67 de persoane sunt în stare gravă. Persoanele de peste 50...

Coronavirus: 67 de persoane sunt în stare gravă. Persoanele de peste 50 de ani sunt cele mai vulnerabile

43
0

67 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt în stare gravă. Datele au fost prezentate de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Iar directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a spus că, în prezent, se conturează trei teritorii de risc. „Vorbim de municipiul Chișinău, care înglobează 39% din toate cazurile din țară, Ștefan Vodă – 14% și Soroca – 12%”, a menționat acesta.

Se conturează și două categorii de risc conform vârstei. „Categoria de vârstă 50-60 de ani înglobează circa o pătrime din numărul total de cazuri, iar cei de peste 60 de ani – 29% din numărul total de cazuri. Populația de o vârstă înaintată este cu risc expus de infectare și de consecințe. Decesele, din păcate, sunt înregistrate la populația care are o vârstă”, a declarat Nicolae Furtună.

Menționăm că, la această oră, în municipiul Chișinău sunt înregistrate 232 de cazuri de coronavirus, în raionul Ștefan Vodă sunt 83 de persoane infectate, iar în Soroca – 70.

În total, în Republica Moldova au fost confirmate 591 de cazuri de COVID-19, iar nouă persoane, printre care doi lucrători medicali, au murit.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.