Acasă Ultimele stiri Deciziile cu privire la relaxarea restricțiilor ar putea fi reexaminate. Directorul ANSP:...

Deciziile cu privire la relaxarea restricțiilor ar putea fi reexaminate. Directorul ANSP: „Oamenii n-au făcut concluzia necesară”

28
0

Autoritățile ar putea reexamina deciziile luate cu privire la relaxarea restricțiilor. Aceasta în condițiile în care populația nu respectă îndeajuns noile reguli. Constatrea a fost făcută de șeful ANSP, Nicolae Furtună, la emisiunea Punctul pe Azi, la TVR Moldova. 

„Noi săptămâna aceasta o să discutăm și am putea reveni la impunerea restricțiilor. O să examinăm minuțios. Săptămâna trecută a fost una neagră pentru noi, cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate – 1.153, săptămâna cu cele mai multe decese înregistrate – 45. Iar la debutul săptămânii curente avem circa 260 de pacienți în stare gravă și peste 20 de persoane conectate la aparatul de respirație asistată”, a constatat directorul ANSP.

Furtună susține că populația interpretează greșit noțiunea de „relaxare a restricțiilor”.

„Relaxare a însemnat, în viziunea specialiștilor, ieșirea din „închistare”, dar cu COVID alături. Noi ieșim din cei patru pereți care ne-au obosit, dar atunci când ieșim ținem cont că virusul este. Când ne desfășurăm activitățile ținem cont de faptul că COVID ne urmărește”, spune Furtună și menționează că în mai multe domenii de activitate, unde a fost relansată activitatea, se înregistrează cazuri noi de infecție, urmare a nerespectării regulilor.

„Dacă am zis că se relansează activitatea în frizerii, începând cu un domeniu îngust ca ulterior să-l putem extinde, știu în felul următor: COVID-ul mă paște, port mască mască eu, poartă clientul și țin cont de toate recomandările pe care le acordă autoritățile. Nu! Iată ca rezultat avem deja primii frizeri infectați.

Toată lumea întreabă când relaxăm cursele avia? Nu le-am relaxat încă dar s-au desfășurat curse charter, care au adus conaționalii noștri care și de pe unde – avem deja aviatori infectați. Am relaxa restricțiile ce țin de transportul public- avem și casieri și conductori infectați”, constată Nicolae Furtună.

„Deci oamenii n-au făcut concluzia necesară. Relaxare înseamnă ieșirea din găoace, dar ținând cont că mă paște răutatea de COVID. Și lumea n-a înțeles cu regret acest lucru”, spune șeful ANSP, care s-a arătat nemulțumit de faptul că populația continuă să poarte incorect măștile, să formeze aglomerații în transport public și să se întrunească în număr mare, motiv se ar influența numărul mare de cazuri noi de COVID-19.

Nicolae Furtună a menționat că evoluția indicatorilor epidemiologici sus menționați ar putea impune reexaminarea deciziilor luate cu referire la relaxarea restricțiilor.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.