Acasă Ultimele stiri Directorii de spitale, obligați să detașeze personalul către centrul de triere de...

Directorii de spitale, obligați să detașeze personalul către centrul de triere de la Moldexpo

44
0

Directorii și administratorii instituțiilor medicale din țară vor fi obligați să asigure detașarea lucrătorilor medicali către centrul de triere al pacienților cu COVID-19 de la Moldexpo. Decizia a fost ieri de Comisia Situații Excpeționale. 

Potrivit deciziei, detașările vor fi făcute în baza demersurilor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale sau directorului Instituţiei Medico–Sanitare Publice Centrul COVID–19, Oleg Crudu.

La fel, lucrătorii medicali detașați vor continua să primească salarille depline de la locul de muncă de bază, conform contractelor de muncă încheiate și legislației în vigoare.

Precizăm că ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că până la sfârșitul acestei săptămâni la Centrul Expozițional Moldexpo va fi amplasat un centru de triere a pacienților aduși cu suspecție la COVID-19. Acesta va avea o capacitate de 700 de paturi. 

Deocamdat MSMPS a activat trei spitale raionale, în plus la cele antrenate în lupta cu COVID-19 la Chișinău: Spitalul Raional Cahul, SCM Bălți și SR Comrat.

Numărul total de îmbolnăviri cu COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 353 de cazuri, după ce pe 31 martie au fost confirmate alte 55 de cazuri. La fel, până în acest moment, patru persoane au decedat din cauya virusului.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.