Acasă Social Elevii nu vor avea vacanță de Paști. În schimb, timp de o...

Elevii nu vor avea vacanță de Paști. În schimb, timp de o săptămână, nu vor exista teme pentru acasă

40
0

Deși elevii moldoveni nu vor avea vacanță de Paști, copiii nu vor avea nici teme pentru acasă în această perioadă. O asemenea decizie a fost enunțată de ministrul Educației, Igor Șarov. 

„Vacanțele de Paști au fost mereu o oportunitate de a petrece mai multe zile la bunici. Spre regret, din cauza pandemiei, acest obicei frumos acum e foarte riscant. Ținând cont de asta, dar și pentru că părinții au nevoie de ajutor în a organiza timpul copiilor în perioada carantinei, MECC vine cu un program special pe această perioadă. Am ținut cont de multiplele solicitări ale părinților și ale cadrelor didactice de a nu întrerupe procesul educațional, mai ales din cauza pauzelor anterioare. Avem nevoie de o continuitate pentru a menține contactul permanent dintre elevi și profesori. Totodată, ulterior nu va trebui să ne aglomerăm timpul cu recuperări. Nu vrem să ajungem la situația de depășire a anului școlar, pentru că venim peste vacanța de vară. Nu vrem să recuperăm orele pierdute sâmbătă. Astfel, MECC a pregătit un program de învățare altfel. În săptămâna aceasta, se vor exclude temele pentru acasă. Voi semna un ordin care va fi remis organelor locale de specialitate”, a spus ministrul.

Amintim că MECC a propus ca examenele de clasa IV-a şi cele de la finalul clasei IX-a să fie anulate. Ministerul va expedia propunerile Comisiei pentru Situații Excepționale, pentru ca aceasta să ia o ultimă decizie. 

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.