Acasă Ultimele stiri Explicațiile IGB, despre reținerea veteranilor: „Ultimii au manifestat un comportament violent față...

Explicațiile IGB, despre reținerea veteranilor: „Ultimii au manifestat un comportament violent față de polițiști”

21
0

Nouă participanți la protestul veteranilor, care s-a desfășurat astăzi, au fost reținuți, audiați și după care eliberați de poliție. Doi dintre aceștia au fost transportați la Spitalul de Urgență, pentru că s-ar fi constatat că au febră. Precizările vin din partea poliției capitalei care a organizat o conferință de presă în acest scop. 

Potrivit reprezentanților IGP, manifestanții au fost reținuți după ce ar fi devenit violenți cu oamenii legii. 

„Poliția a manifestat loialitate din momentul în care ultimii au manifestat un comportament violent față de polițiști. Nu au dreptul să recurgă la violență asupra angajaților poliției”. 

Totodată, poliția precizează că aceștia au fost eliberați, însă riscă să fie sancționați pentru acțiuni violente. Cu o pedeapsă se vor alege și organizatorii protestului care ar fi permis acțiunile violente și nu ar fi asigurat respectarea măsurilor epidemiologice. Doi combatanți au fost transportați la spital, întrucât oamenii legii ar fi constatat că au febră. În acest caz a fost deschis dosar penal.

Precizăm că deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan, a declarat în cadrul ședinței Parlamentului că cinci manifestanți au fost reținuți și duși la Sectorul de Poliție Buiucani.

Mai mulți veterani scandează în fața Parlamentului. Aceștia sunt nemulțumiți de activitatea Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova în aprobarea cerințelor sociale ale veteranilor de război.

Astăzi, cu votul a 99 de deputați și după lungi dezbateri contradictorii, deputații au aprobat un proiect de lege ce prevede măsuri suplimentare de protecție socială a veteranilor de război, a participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Centrala Atomică  Cernobîl și a familiilor lor. Mai exact, s-a decis acordarea statutului de persoană asigurată de Guvern pentru veteranii și majorarea alocației lunare pentru soții celor decedați.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.