Acasă Ultimele stiri Florești: O groapă de gunoi arde continuu de cinci zile. Localnici spun...

Florești: O groapă de gunoi arde continuu de cinci zile. Localnici spun că se sufocă în propriile case (VIDEO)

25
0

Nu doar pompierii din capitală luptă cu incendiul care a izbucnit la platoul de deșeuri de la Țânțăreni. O situație asemănătoare se întâmplă în orașul Florești, scrie nordnews.md. Potrivit sursei citate, fumul toxic emanat de deșeuri deranjează atât locuitorii orașului cât și pe cei ai satelor din preajmă. Pentru a lichida incediul au intervenit pompierii dar și soldați din Armata Națională. Astăzi, autoritățile au instalat o pompă în râul Răut în speranța că vor reuși să oprească focul.

Incediul ar fi izbucnit de la un tub cu substanțe inflamabile aruncat la gunoi. Deși salvatorii au intervenit sâmbătă pentru a lichida focul, deșeurile continuă să mocnească.

Oamenii spun că au încercat și ei să oprească flăcările, însă, fără succes. Locuitorii din satul Bubulești, în apropiere de Florești, spun că fumul emanat de deșeuri ajunge până în casele lor și le afectează sănătatea.

Ecologiștii spun că incendiul ar fi izbucnit din cauza că deșeurile nu sunt sortate.

„Cauza izbucnirii incendiului este canicula, are loc arderea biogazului, care este compus 70 la sută din metan, se formează substanțe toxice, care au un impact negativ asupra sănătății populației și a mediului înconjurător”, a declarat pentru sursa citată,  Sergiu Vudvud, Inspecția pentru Protecția Mediului Florești.

Groapa de gunoi din Florești se întinde pe o suprafață de trei hectare și este exploatată de mai bine de jumătate de secol.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.