Acasă Ultimele stiri (foto, video) Militarii Armatei Naționale au fost scoși în stradă pentru a...

(foto, video) Militarii Armatei Naționale au fost scoși în stradă pentru a menține ordinea publică

78
0

Militarii Armatei Naționale vor fi mobilizați pentru a ajuta autoritățile în gestionarea crizei legate de pandemia COVID-19. Declarația a fost făcută astăzi la Ministerul Apărării de președintele Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forțelor Armate, Igor Dodon, care a semnat și un decret în acest sens.

La scurt timp după aceasta, militarii echipați cu arme au fost surprinși deja în stradă.

Foto: Facebook/Ion Ples Alexandru

Militarii urmează să ajute Ministerul Afacerilor Interne în realizarea măsurilor deja luate de autorități de combatere a răspândirii virusului, inclusiv să patruleze în locurile publice pentru a asigura respectarea distanței sociale (implicit a autoizolării vârstnicilor sau copiilor), un lucru vital în prevenirea răspândirii pandemiei și în reducerea cazurilor de îmbolnăvire a categoriilor de cetățeni vulnerabili.

În acest moment, Armata Națională este pregătită să intervină cu un număr total de peste 1 500 de militari și circa 160 de unități de tehnică de asigurare pentru patrulări în spațiile publice, alături de polițiști și carabinieri, inclusiv parcuri, terenuri de agrement și alte zone aglomerate pe întreg teritoriul țării.

Prin urmare, începând cu data de 25 martie, va fi limitat accesul persoanelor din orașe, municipii și centre raionale în parcuri, pe terenuri de joacă și în alte zone în care se aglomerează populația. „Este o măsură dură, dar este absolut necesară pentru a asigura stoparea răspândirii acestui virus”, a spus prim-ministrul Ion Chicu.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.