Acasă Social Gata cu distracția la piscine! De mâine, activitatea bazinelor din țară va...

Gata cu distracția la piscine! De mâine, activitatea bazinelor din țară va fi sistată

25
0

Începând cu data de 1 august, activitatea tuturor bazinelor și piscinelor din țară va fi interzisă. Declarația a fost făcut de prim-ministrul, Ion Chicu, în debutul ședinței Guvernului. Chicu a precizat că în condițiile în care numărul de infectări cu coronavirusul este în continuă creștere, piscinele sunt un loc care pot reprezenta un focar de infecție. 

„Am analizat efectul măsurilor de adaptare și de relaxare asupra evoluției pandemiei. Relaxările de restricții au avut ca efect imediat creșterea numărului de cazuri. Nu toți agenții economici respectă regulile sanitar-epidemiologice. Din informația prezentată de colegi o situație alarmantă avem în privința locurile de agrement cum sunt piscinele și bazinele. Acolo avem o aglomerație mare de cetățeni, nu se respectă regulile și este un focar de infecție”, a declarat premierul.

Ministerul Sănătății a venit cu propunerea de a sista activitatea bazinelor și piscinelor pe perioada stării de urgență. Ulterior, pe 15 iunie, activitatea acestora a fost din nou permisă.

Precizăm că anterior și șeful ANSP, Nicolae Furtună declarase că bazinele reprezintă un adevărat pericol de infecție.

Săptămâna trecută nouă prestatori de servicii de recreere (bazine, terase), au fost sancționați, din cauza admiterii unui număr mare de persoane în plină pandemie. Sancțiunile au fost aplicate în urma unor controale inopinate făcute de specialiștii ANSP, ANSA, ANTA, dar și a reprezentanților MAI.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 24.343 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1542 în Transnistria.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.