Acasă Ultimele stiri (GRAFIC) Bilanțul pandemiei de coronavirus în lume: Cifre în creștere în Italia,...

(GRAFIC) Bilanțul pandemiei de coronavirus în lume: Cifre în creștere în Italia, la exact o lună de la declanșarea stării de urgență

42
0
epaselect epa08278763 An inscription on a wall in the capital says 'all closed', in Rome, Italy, 08 March 2020. The Italian authorities have taken the drastic measure of shutting off the entire northern Italian region of Lombardy, home to about 16 million people, in a bid to halt the ongoing coronavirus epidemic in the Mediterranean country. The number of confirmed cases of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus in Italy has jumped up to at least 5,883, while the death toll has surpassed 230, making Italy the nation with the third-highest number of infections (behind China and South Korea) and the second-highest death toll after China. EPA-EFE/Massimo Percossi

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus s-a menținut, la 9 aprilie, în limitele ultimelor zile în privința infectărilor, dar cu o creștere semnificativă a numărului de morți.

La 9 aprilie s-au înregistrat 7.233 de decese la nivel mondial, cu aproape o mie în plus față de 8 aprilie și aproape de recordul negativ de 7.383 de morți, înregistrat la 7 aprilie.

Iar numărul de infectări noi a fost de 85.568, în ușoare creștere față de ultimele zile și al doilea cel mai ridicat bilanț, după cel din 3 aprilie, când s-a depășit pragul de 100 de mii de cazuri pozitive.

Italia, prima țară din lume care a declarat stare de urgență din cauza coronavirusului, a raportat o creștere a numărului de infectări, trecând peste pragul de 4 mii (4.204) pentru prima dată în ultimele 4 zile. A fost o creștere față de zilele precedente și la capitolul decese, înregistrându-se 610. Italia a împlini ieri exact o lună de la intrarea în carantină totală.

Spania a raportat 5.002 infectări, cele mai puține de la 22 martie, confirmându-se trendul de descrește din ultimele zile. Au murit 654 de persoane, cel mai scăzut bilanț de la 25 martie.

Din SUA vin în continuare cele mai negative statistici, înregistrându-se în ultimele 24 de ore alte peste 33.555 de infectări, al doilea cel mai negativ bilanț după 4 aprilie. Au murit 1900 de persoane, pentru a trei zi consecutiv fiind atins acest prag.

O nouă zi neagră pentru Franța, care a raportat 1.341 de decese, de aproape trei ori mai multe decât la 8 aprilie, dar sub recordul negativ de acum două zile (1.417 morți). Franța a mai raportat și aproape 5 mii de noi infectări.

Turcia, țara cu unul dintre cele mai alerte ritmuri de infectare, a raportat pentru a doua zi consecutiv peste 4 mii de noi cazuri și un nou record negativ al deceselor – 96.

La nivel global s-a trecut de pragul de 1,6 milioane de infectări, dintre care aproape 96 de mii s-au soldat cu decese, iar 356 de mii de persoane s-au vindecat.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.