Acasă Politic Iurie Reniță nu se lasă: Deputatul solicită Procuraturii Generale să anuleze ordonanța...

Iurie Reniță nu se lasă: Deputatul solicită Procuraturii Generale să anuleze ordonanța prin care a fost încetată urmărirea penală în cazul „kuliok”

20
0

După ce Procuratura Anticorupție a anunțat că despre decizia de neîncepere a urmăririi penale asupra înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani, deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, cere Procuraturii Generale anularea acestei ordonanțe. Alesul susține că decizia PA a generat multe semne de întrebare, iar contestația sa are scopul de a face lumină asupra acestui subiect. 

„Având în vedere lejeritatea cu care Procuratura Generală a clasat procesul de urmărire penală ce-i vizează pe șeful statului, Igor Dodon, fostul președinte al PD, Vlad Plahotniuc și cetățeanul Serghei Iaralov, antrenați într-un caz de presupusă corupție și trădare de Patrie, cu referire la cele patru secvențe video prezentate PG aș dori să clarific câteva aspecte importante cu care a operat PG anterior. Clasarea unui subiect de maximă importanță socială și politică conduce la concluzia că Procuratura Generală și structurile sale nu au reușit să se debaraseze de influența nefastă a factorilor politici. Altfel cum poate fi catalogată rapiditatea cu care a a fost absolvit Igor Dodon de vreo bănuială rezonabilă în acest caz?”, a declarat Reniță.

Reniță a mai spus că Procuratura Generală ar reacționa „ uplicitar” atunci când vine vorba de protejarea intereselor și imaginii proprii, dar și a clienților săi „politici”.

Precizăm că pe 21 mai deputatul Iurie Reniță a sesizat Procuratura Generală. Tot atunci, și Andrei Năstase a sesizat PG pe marginea acelorași imagini video. Mai devreme, pe 18 mai curent, Reniță a publicat imaginile video cu Vladimir Plahotniuc, Igor Dodon și Serghei Iaralov.

Amintim că, în baza celor două denunțuri, procurorii au inițiat un proces penal, în cadrul căruia au fost examinate inclusiv secvențele prezentate pe 5 iunie 2020 de deputații Iurie Reniță și Lilian Carp cu privire la acțiunile pretins ilegale ale lui Dodon, dar și scrisoarea anonimă cu așa-zisele „chitanțe” pentru bani.

PA susține că ambii denunțători au fost audiați, atât Năstase, cât și Reniță, iar autorul anonim al pretinselor „chitanțe” nu a răspuns citației de a se prezenta cu detaliile promise în presă. „Nu și-au găsit confirmarea nici alegațiile deputatului Lilian Carp, potrivit căruia, Procuratura Anticorupție ar fi deținut de mai mult timp un stick cu înregistrări video, care au constituit obiectului de investigație a prezentului proces penal”, conchide PA.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.