Acasă Ultimele stiri Mărturiile unui pacient infectat și internat în Secția de Reanimare: „Din 13...

Mărturiile unui pacient infectat și internat în Secția de Reanimare: „Din 13 pacienți, opt erau cu vârsta de 30-40 de ani” (VIDEO)

31
0

Zile de coșmar pentru pacienții infectați cu COVID-19 care ajung în stare gravă. Asta povestește un bărbat care a fost internat în Secția de Reanimare a Spitalului Clinic Republican  din Chișinău. Pacientul povestește că din 13 pacienți, opt erau cu vârsta de 30-40 de ani, iar medicii sunt atât de obosiți încât îți este frică că mâine nu va mai avea cine să te trateze. 

Bărbatul a fost internat pe data de 31 mai și a fost externat recent, pe data de 7 iunie. Pacientul a hotărât să povestească prin ce chinuri a trecut, astfel încât oamenii să conștientizeze că acest virus poate lua vieți. 

„Aceasta a fost cel mai strașnic – prima noapte în Secția Reanimare. Medicii mi-au spus: „ori te intubăm, dar alături era un pacient intubat și mai bine asta să nu vezi, ori te conectăm la o mască de respirație artificială. Totul este foarte serios. În reanimare, din 13 pacienți, opt erau de vârsta mea, adică de 30-40 de ani. Asta nu e 60-70 de ani cum se spunea anterior”, a spus bărbatul. 

Mai mult, el spune că lucrătorii medicali abia dacă mai facă față, întrucât sunt foarte epuizați. 

„Zilnic, când vezi ochii obosiți ai lucrătorilor medicali și care devin tot mai triști, ți se face frică că mâine sau poimâine nu va avea cine să lucreze”, a declarat pacientul. 

Astăzi au fost confirmate 406 cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova.  Numărul este un record absolut de la declanșarea valului de infecții cu noul tip de coronavirus în țara noastră.Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor urcă la 10.728 de cazuri.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.