Acasă Ultimele stiri Ministerul Sănătății: Avem 86 de cazuri noi de COVID-19. În total sunt...

Ministerul Sănătății: Avem 86 de cazuri noi de COVID-19. În total sunt 1799 persoane infectate

43
0

Ministerul Sănătății a prezentat un ultim bilanț al persoanelor infectate în R. Moldova, cu COVID-19.  Acesta a ajuns la 1799 de oameni, după ce astăzi au fost confirmate alte  86 de cazuri noi. În ultimele 24 de ore au fost prelevate 465 de teste. 

Precizăm că alte 135 de persoane cu forme ușoare de coronavirus primesc tratament la domiciliu și au fost diagnosticați de medicul de familie prin telefon. Potrivit lui Igor Dodon, acești pacienți nu fac parte din bilanțul general privind infectările cu COVID-19. 

Astfel, din numărul total de cazuri confirmate astăzi, un caz e de import, din Federația Rusă, iar celelalte cu transmitere locală. 

La Chișinău au fost depistate 16 cazuri, în stânga Nistrului – 12, Soroca -11, Căușeni -opt cazuri, Fălești, Glodeni – cinci cazuri, Cahul – patru cazuri, Orhei, Rezina, Sângerei, Strășeni, Taraclia – trei cazuri, Anenii Noi, Bălți, Hâncești – două cazuri, Criuleni, Florești, Râșcani, Ștefan Vodă – un caz. 

Luni au fost confirmate 50 de cazuri noi de coronavirus din cele 273 de teste realizate. Pe parcursul zilei de luni, 24 de pacienţi , trataţi de COVID-19, au fost externați, iar alte 188 de persoane continuă să se afle în stare gravă .Amintim că, în Republica Moldova, primul caz de coronavirus a fost înregistrat pe 7 martie 2020. Într-o lună, bilanțul a urcat la 965 de infectări și 21 de persoane decedate, printre care trei lucrători medicali. În același timp, 40 de cazuri au fost declarate tratate.

Evaluarea ulteriorului bilanț:

11 aprilie – Este confirmat decesul unei femei din Transnistria. Numărul victimelor urcă la 33 de persoane.

12 aprilie – Au fost confirmate 102 noi cazuri de COVID-19, iar două persoane au decedat.

13 aprilie – Au fost confirmate 50 de cazuri noi, iar 24 de pacienți tratați au fost externați. 

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.