Acasă Ultimele stiri Moldovenii care dețin doar pașaport biometric au interdicția de a intra în...

Moldovenii care dețin doar pașaport biometric au interdicția de a intra în Italia

19
0

Din cauza pandemiei de COVID-19, majoritatea statelor din Uniunea Europeană, dar nu numai, au impus restricții pentru cetățenii altor țări. Ambasada Republicii Moldova în Italia anunță că moldovenii care dețin doar pașaport biometric au interdicția de a intra în Italia. Aceștia nu pot intra în Italia în scopuri turistice, vizite la rude sau prieteni. 

Potrivit unei ordonanțe emise de reprezentanții  Ambasadei, cetățenii R. Moldova care dețin un permis de ședere pe teritoriul Italiei sau a unei țări membre a UE pot intra în Italia dacă în ultimele 14 zile nu au vizitat sau tranzitat teritoriul celor 16 state, inclusiv Republica Moldova.

De asemenea, moldovenii care dețin cetățenia italiană pot intra în Italia, dacă în ultimele 14 zile nu au vizitat R. Moldova cu condiția de a fi supuși perioadei de carantină de 14 zile. 

Totodată, cetățenii R. Moldova cu dublă cetățenie română și/sau bulgară pot intra în Italia, dacă în ultimele 14 zile nu au vizitat cele 16 țări, înclusiv Reublica Moldova, cu condiția respectării perioadei de carantină de 14 zile.

Amintim că, la 4 august, Italia a anunțat noi interdicții de intrare pentru cetățenii Republicii Moldova. Executivul de la Roma a anunțat prelungirea stării de urgență instituită la sfârșitul lunii ianuarie pâna la 15 octombrie curent. Totodată, prin acest decret se prelungește pentru o perioadă de maxim 10 zile restricțiile de călătorie care au fost stabilite anterior până la 31 iulie 2020, inclusiv cele care prevăd interzicerea intrării în Italia pentru persoanele care în ultimile 14 zile au vizitat sau tranzitat Republica Moldova.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.