Acasă Ultimele stiri Muzeele și bibliotecile își vor relua activitatea începând cu data de întâi...

Muzeele și bibliotecile își vor relua activitatea începând cu data de întâi iunie. Când vor fi deschise restaurantele și sălile de sport

31
0

Muzeele și bibliotecile își vor relua activitatea începând cu data de întâi iunie. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Totuși, potrivit documentului, unitățile de alimentație publică își vor relua activitatea începând cu data de 15 iunie, continuând să respecte instrucțiunile cu privire la  prevenirea infecției COVID-19.

Tot de pe  15 iunie 2020 își vor relua activitatea și sălile de sport și fitness, fără vestiar, baie, piscină, cu respectarea strictă a mai multorr măsuri de sănătate publică.

Printre acestea: respectarea distanței fizice, limitarea numărului de persoane pentru o ședință de antrenament, amplasarea echipamentului sportiv la o distanță de 2 metri între ele, asigurarea personalului cu echipament de protecție.

Și muzeele și bibliotecile își vor relua activitatea de la întâi iunie, dar nu se va permite organizarea evenimentelor culturale în masă, fiind impuse și o serie de restricții. 

Printre acestea: respectarea distanței fizice, limitarea numărului de persoane, amplasarea locurilor de lectură la o distanță de 2 metri între ele dar și asigurarea personalului cu echipament de protecție și verificarea temperaturii fiecărui vizitator la intrare.

Precizăm că decizia Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică vine în contradicție cu propunerile făcute, dimineață, de Igor Dodon. Șeful statului susținea că tot de la 1 iunie ar urma să fie redeschise și restaurantele, sălile de sport dar și să fie reluat transportul aerian.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.