Acasă Ultimele stiri No Comment: Armata Națională a început amenajarea Spitalul de triaj, la Moldexpo

No Comment: Armata Națională a început amenajarea Spitalul de triaj, la Moldexpo

41
0

Armata Națonală a început lucrările de asamblare a unui spital de triere a pacienților cu suspecție la COVID-19, pe teritoriul Centrului Expozițional Moldexpo. Potrivit autorităților, acesta ar urma să fie activat la sfârșitul săptămânii curente. O decizie finală urmează să fie aprobată, cel mai probabil astăzi, în cadrul Comisiei Situații Excepționale.

Potrivit informațiilor, centrul de triaj urmează să aibă o capacitate de 700 de locuri, amenajat pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați. Astfel, fiecărui pacient ar reveni, conform normativului, șapte metri pătrați. Pentru a asigura intimitatea pacienților, urmează să fie instalate separatoare. Potrivit autorităților, clădirea dispune de un sistem bun de ventilare, iar spațiul corespunde cerințelor pentru amplasare. 

„Acest centru este prima componentă. Vrem ca specialiștii să asigure trierea persoanelor.  La etapa actuală nu mergem pe plasarea persoanelor suspecte în componenta de cazare. Ea va fi activată în caz de necesitate”, a declarat astăzi ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

De menționat că inițial în lupta cu COVID-19 au fost activate patru instituţii stratedice, toate din capitală. Vorbim de: Spitalul Toma Ciorbă, Spitalul Clinic Republican, Spitalul de boli contagioase pentru copii și Institutul Mamei și Copilului. Ulterior, a fost activat și Spitalul clinic nr.2 al Ministerului Sănătăţiidin Chișinău, iar ieri și Spitalul Sfântului Arhanghel Mihail.

Totodată, MSMPS a activt încă trei spitale raionale, în plus la cele antrenate în lupta cu COVID-19 la Chișinău: Spitalul Raional Cahul pentru zona de sud, SCM Bălți de la Nord și SR Comrat. 

Șefa de la Sănătate a precizat că odată cu deschiderea spitalelor strategice în țară, vor fi reorgarnizate și laboratoare care se ocupă de realizarea testelor.

Până prezent, în țara noastră au fost confirmate 298 de persoane infectat cu COVID-19. În 65 de cazuri boala a fost adusă din  Italia, Ucraina, Marea Britanie, Franța, România, Federația Rusă, Elveția, Cehia, Germania, Bulgaria, Belarus. Alte 233 de cazuri sunt cu transmitere locală. 

Din numărul total, 18 persoane au fost tratate.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.