Acasă Ultimele stiri Noi reguli de intrare pe teritoriul Ucrainei. Printre obligativități: polița de asigurare...

Noi reguli de intrare pe teritoriul Ucrainei. Printre obligativități: polița de asigurare medicală în caz de COVID-19 și prezentarea testului negativ

21
0

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina informează despre noile condițiile de traversare a frontierei moldo-ucrainene. Astfel, moldovenii vor fi onbligați să prezinte  la punctele de trecere a poliței de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19. Documentul urmează să fie emis de o companie de asigurări din Republica Moldova înregistrată în Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina. Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina.

Totodată, moldovenii vor trebui să prezinte rezultatul negativ al testării COVID-19, efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării frontierei, într-o limbă de circulație internațională. Mecanismul respectiv a intrat în vigoare la 13 august 2020 și prevede exceptarea cetățenilor străini de la obligația izolării la domiciliu sau carantină la intrarea în Ucraina în baza prezentării rezultatului negativ al testării.

Cetățenii Republicii Moldova care nu vor prezenta la punctele de trecere rezultatul negativ al testării vor fi obligați să se izoleze la domiciliu  sau să fie plasați în carantină  pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal.

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea la autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul) și a poliței de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19.

Autoritățile ucrainene au extins perioada de carantină până la 31 august 2020, cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măștilor de protecție în locurile publice și la serviciu, menținerea distanței sociale și respectarea altor măsuri de protecție individuală.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.