Acasă Politic „Nu am salariu de la partid”. Din ce bani trăiește acum Maia...

„Nu am salariu de la partid”. Din ce bani trăiește acum Maia Sandu și cum a renunțat la serviciile de pază, impuse de SPPS și după mandat

32
0

Lidera PAS Maia Sandu susține că nu primește salariu de la partidul pe care-l conduce, iar acum trăiește din ultimile sale economii. Cel puțin asta a spus ex-prim-ministra într-un interviu.

„Nu am salariu de la partid, pentru că PAS nu are buget ca să mi-l ofere. Anul trecut, am trăit din salariul de premier și deputat. Acum sunt pe ultima sută de metri de cheltuire sau de irosire totală a economiilor făcute în timp. S-au redus semnificativ, puteți vedea și câți bani am cheltuit pe an, sunt bugete reale, am trăit strict din ei. Am adus aproape la zero toate economiile”, a spus lidera PAS într-un interviu. 

Întrebată dacă după finalizarea mandatului său de prim-ministru a mai beneficiat de anumite facilități, Sandu a recunoscut că a avut parte de servicii de pază, însă a ținut să renunțe la ele. 

„Singurul beneficiu a fost paza, dar după două luni am scăpat de ea. A trebuit chiar să merg în judecată. Cei de la SPPS încercau chiar să mă convingă că acest an după mandat e obligatoriu și nu e dreptul meu să mă dezic de pază. Dar am mers în instanță și cu puțin timp înainte să înceapă procesul, cei de la SPPS mi-au dat dreptate și am retras cererea din instanță. Așa că nu beneficiez de nicio facilitate. Pașaportul diplomatic îl mai am, dar nu circul cu el”, a punctat Sandu.

Întrebarea vine în contextul în care, în toamna lui 2019, deputații  Iurie Reniță și Lilian Carp au înregistrat un proiect de lege prin care insistau ca ex-premierii să nu mai beneficieze de o serie de facilități, precum mașină, pază sau tratament balneoclimateric gratuit. 

În vara anului 2019, Sandu și-a spus public salariul de deputat, înainte să ocupe fotoliul de prim-ministru. Acesta număra 10.000 de lei. 

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.