Acasă Ultimele stiri Numărul infectărilor crește: Au fost depistate 220 de cazuri noi de coronavirus

Numărul infectărilor crește: Au fost depistate 220 de cazuri noi de coronavirus

34
0

Alte 220 persoane au fost infectate cu noul coronavirus. Astfel, bilanțul urcă la 36.920 de cazuri. Datele au fost prezentate de responsabilii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, după prelevarea a 1.253 de probe. Totodată, alți trei pacienți au fost răpuși de virus. 

Dintre cele 220 de infectări, trei au sursă externă (România-1, Egipt-1, Italia-1), restul fiind cu transmitere locală. 

Starea de sănătate a persoanelor infectate:  542 – stare gravă (dintre care 32 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1318 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Totodată, coronavirusul a luat viața altor trei persoane. Așadar, bilanțul deceselor a urcat la 995 de cazuri:

Deces 993: Femeie de 85 ani, din mun. Chişinău, internată la SCM „Gheorghe Paladi”, pe 18 august. Comorbidităţi: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială gr. II-III.

Deces 994: Bărbat de 57 ani, din mun. Chişinău, internat la SCM „Gheorghe Paladi”, pe 27 august. Comorbidităţi: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. III.

Deces 995: Bărbat de 69 ani, din r-nul Ungheni, internat la IMSP SR Ungheni, pe 19 august. Comorbidităţi: diabet zaharat, nefropatie diabetică, cardiopatie ischemică.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.