Acasă Ultimele stiri O companie din Ucraina cere despăgubiri de milioane de la Guvernul RM:...

O companie din Ucraina cere despăgubiri de milioane de la Guvernul RM: Ar avea legături cu Veaceslav Platon (DOC)

33
0

O companie din Ucraina cere de la Guvernul Republicii Moldova achitarea despăgubirilor de peste 350 de milioane de lei, echivalentul a peste 20 de milioane de dolari. Potrivit avocaților care reprezintă interesele omului de afaceri din Ucraina Ciuico Igor, datoria reiese din încălcările Republicii Moldova prinvind plata compensațiilor ca urmare a anulării acțiunilor deținute la Moldova Agroindbank și Moldincombank.  

Avocatul semnatar Veaceslav Lîci amenință cu un arbitraj internațional în care clientul său va pretinde despăgubiri în valoare de 250 de milioane de dolari în schimbul unor acțiuni pe care le-ar fi deținut la Moldova-Agroindbank și Moldinconbank.

Potrivit unor surse, avocatul ucrainean ar avea legături cu Veaceslav Platon, aflat în prezent în detenție în Republica Moldova. 

În 2016, Ziarul de Gardă scria că Igor Ciuiko deţinea la Moldindconbank 4,25% din acţiuni. Acesta a fost avocat la biroul „VVD”, prin intermediul căruia, scrie presa din Ucraina, Veaceslav Platon a încercat, în anii 2000, să scoată din Întreprinderea de Stat ucraineană „Energoatom” nu mai puţin de 18 milioane USD. Tatăl lui Ciuiko a lucrat în Serviciile Secrete Ucrainene. O scurtă perioadă de timp, Ciuiko a fost dat în căutare de autorităţile din Ucraina, fiind învinuit de escrocherii în proporţii deosebit de mari.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.