Acasă Ultimele stiri OMS a estimat punctul critic de cazuri COVID-19 la care poate ajunge...

OMS a estimat punctul critic de cazuri COVID-19 la care poate ajunge R. Moldova. Valul cel mai mare de infecții, prognozat peste o săptămână

36
0

Cel mai mare val de îmbolnăviri cu Covid-19 ar urma să fie înregistrat în săptămâna a doua și a treia a lunii aprilie, afirmă ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu. Potrivit șefei de la sănătate, estimările sunt făcute de Organizația Mondială a Sănătății care a apreciat și punctul critic în care poate ajunge R. Moldova în timpul epidemiei. 

Potrivit ministrei, experții OMS admit că numărul îmbolnăvirilor ar putea ajunge la 3.000 de cazuri. Și acesta ar fi un scenariu optimist. Totuși, există prognoze pentru punctul critic, așa încât am putea ajunge până la 28 de mii de persoane infectate în Republica Moldova.

„Din discuțiile cu epidemiologi și experți ai OMS, săptămâna 2-3 din aprilie va fia apogeu. De aceea și am întreprins un șir de măsuri, printre care această săptămână liberă, declarată pentru a limita concentrarea persoanelor. Spre să aibă impact. Sper că va condiționa o scădere a numărului de cazuri”, a menționat Dumbrăveanu.

Totodată, ministra susține că ne-am putea confrunta cu un nou val de cazuri începând cu următorul sezon rece.

 „Va exista un răgaz de câteva luni, dar experții spun că virusul va apărea din nou. Puterea va scădea cu luna iunie, potrivit studiilor, dar nu va dispărea pentru totdeauna, deci în sezonul rece iar ne vom confrunta cu virusul”, a spus Dumbrăveanu.

Menționăm că la  31 martie a fost procesat cel mai mare număr de teste de până acum – 280 de probe de la persoane suspectate. Dintre acestea de, au fost conformite 55 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19. Numărul total de cazuri confirmate se ridică la 353 de persoane.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.