Acasă iLegal PA cere punerea sub sechestru a vilelor lui Plahotniuc din Elveția, Franța...

PA cere punerea sub sechestru a vilelor lui Plahotniuc din Elveția, Franța și România. Procurorii au depus un recurs la Curtea de Apel

35
0

Procuratura Anticorupție a depus astăzi recurs împotriva hotărârii judecătorului de instrucție, prin care cinci din șase demersuri de aplicare a sechestrului pe bunurile lui Vladimir Plahotniuc au fost respinse. Mai exact, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana, a admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe zece imobile.

„Celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția), precum și patru autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), în valoare de 7,7 milioane de EURO au fost respinse. Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți”, susține Procuratura Generală, într-un comunicat.

Potrivit procurorilor, bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar din R. Moldova. Pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii insistă pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare.

Amintim că ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc, a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.