Acasă Ultimele stiri Până și teroriștii ISIS se tem de Covid-19: Ce recomandare au primit

Până și teroriștii ISIS se tem de Covid-19: Ce recomandare au primit

60
0

Statul Islamic (ISIS) a adoptat o măsură de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus și și-a sfătuit membrii să nu călătorească în Europa, a relatat Homeland Security Today, scrie Politico.eu, citat de Hotnews.ro

În utima ediție a newsletter-ului ISIS, editorii care de obicei îi îndemnau pe jihadiști să organizeze atacuri teroriste în Occident, le cer ca pentru moment „să stea departe de pământul epidemiei”.

Printr-o infografie, militanții sunt informați cum să oprească răspândirea bolii. Ei sunt sfătuiți ”să aibă încredere în Dumnezeu și să găsească în el refugiu în fața bolii”, dar și să ”își acopere gura când cască sau strănută”, și să se spele des pe mâini.

Cei care cred că s-au infectat cu coronavirus sunt sfătuiți să stea departe de zonele controlate de ISIS, astfel încât să protejeze sănătatea celorlalți membri și să îndeplinească sfânta ”obligație de a-i proteja de boală prin a-i evita”.

Până acum, doar câteva cazuri au fost raportate în țările africane unde este activ grupul militant, iar în contextul războaielor duse acum e aproape imposibil să îți dai seama dacă virusul s-a extins în Syria și Yemen. Cu toate acestea, multe cazuri au fost confirmate în alte țări vizate de ISIS ca făcând parte din așa-zisul califat, inclusiv Afganistan, Algeria, Egipt, India, Indonezia, Irak și Filipine.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.