Acasă Economic Pandemia i-a forțat să găsească alternative: Producătorii moldoveni organizează tururi virtuale prin...

Pandemia i-a forțat să găsească alternative: Producătorii moldoveni organizează tururi virtuale prin livezi și vii

28
0

Pandemia a adus multe bătăi de cap fermierilor moldoveni, dar, de asemenea, i-a determinat să găsească soluții și alternative pentru problemele în care s-au pomenit. Astfel, mai mulți producători din țara noastră au început să organizeze tururi virtuale prin vii și livezi pentru a reuși să mențină parteneriatele cu cei care vor să aprecieze în ce condiții sunt obținute recoltele, scrie agrobiznes.md. Potrivit sursei citate, ideea a fost pusă în practică după ce vizitele fizice pe terenurile agricole au devenit imposibile în contextul situației epidemiologice.

Asociația „Moldova Fruct” cu suportul USAID/APM realizează mai multe tururi virtuale în livezile producătorilor autohtoni pentru a le prezenta  cumpărătorilor străini modul în care sunt produse fructele.

Director Departament Marketing Moldova Fruct, a declarat pentru sursa citată că, deocamdată, tururile virtuale sunt realizate pentru 10 companii. Videourile și pozele panoramice reflectă cele mai importante aspecte. Informația va fi plasată pe site, iar cumpărătorii de peste hotare vor putea aprecia calitatea fructelor autohtone și vor putea lua o decizie mult mai ușor.

Această practică este aplicată pentru prima dată de către companiile ahtohtone, iar rezultatele așteptate sunt mari.

Tururile virtuale sunt elaborate, în special, pentru promovarea produselor autohtone pe piețele netradiționale, în condițiile în care fructele moldovenești de calitate au ajuns a fi unele dintre cele mai solicitate.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.