Acasă Ultimele stiri Pavel Filip mărturisește despre cum mituia Inspecția Muncii? „Nu am vorbit despre...

Pavel Filip mărturisește despre cum mituia Inspecția Muncii? „Nu am vorbit despre bani, mai degrabă despre bomboane” (AUDIO)

30
0

„Până nu-i puneam ceva în buzunar nu se ducea”. Este o afirmație care face parte dintr-o înregistrare audio apărută astăzi în spațiul public și aparține liderului Partidului Democrat, Pavel Filip, în contextul în care vorbea despre controalele Inspecției Municii pe timpul când era director de înterprindere. Inițial, materialul audio a fost publicat pe site-ul paranteze.md, însă nu era posibilă verificarea veridicității acestuia. Contactat de AGORA, Pavel Filip a confirmat că vocea din materialul audio este a lui. În aceeași relatare, Filip vorbește despre actuala situație politică, dar și despre o discuție pe care ar fi avut-o cu Vlad Filat.

„Înregistrarea a fost făcută în cadrul întâlnirii de la Șoldănești și judecând după ultimele evenimente pe scena politică, nu e greu de priceput a cui e semnătura pentru astfel de metode”, ne-a comunicat Filip. 

„Înainte era între ciocan și nicovală. Haideți că eu am fost Director de întreprindere. Și eu știu când venea la mine inspecția muncii și își băteau joc de mine și până nu-i puneam ceva în buzunar nu se ducea. Și era exagerat, țin minte că au venit și ședea un sudor într-o gură de canalizare și suda o țeavă acolo. El s-o oprit, l-o scos și amendă pentru că nu avea pus ecusonul cu numele lui”, se aude în înregistrare. 

Cum cometează Pavel Filip?

„Vorbeam despre perioada în care lucram la Bucuria și în care statul venea cu bâta peste agenții economici, oamenii de afaceri știu despre ce vorbesc. Nu am vorbit despre bani, mai degrabă bomboane. Tocmai pentru că știu concret problemele cu care se confruntă mediul de afaceri, atunci când am venit la Guvern  am început cu reforma organelor de control: din 56 de instituții au rămas 13 + 5 regulatori independenți. Și sunt mândru de această reformă, care a arătat deschidere fără precedent a statului față de mediul de business”, ne-a spus liderul democraților.

„Regret că disperarea a ajuns la astfel de cote și că au căutat atât de mult, ca să nu găsească nimic cu ce să mă intimideze, într-un final, elefantul a născut un șoricel”, a mai adăugat democratul.

În același material audio, Filip vorbește și despre situația politică actuală. Liderul PDM dă asigurări că „nu va exista nici un guvern în Republica Moldova fără Partidul Democrat”.

„În fiecare zi noi vorbim. Vin cei din Platforma da, vin cei din PAS. Discuții continuăm cu partenerii noștri de coaliție, PSRM-ul. Cu noi vorbesc românii, cu noi vorbesc europenii, cu noi vorbesc americanii. Și știți ce vreau eu să vă garantez astăzi, că nu va exista nici un guvern în Republica Moldova fără Partidul Democrat. Chiar dacă mai pleacă încă unul, încă doi încă trei din fracțiunea Partidului Democrat, nimeni nu va putea instala un guvern fără Partidul Democrat. Au spus cu voce tare și cei din PAS, și cei din Platformă, și socialiștii  nimeni nu vrea să se asocieze cu corupția politică. Cu Șor nimeni nu se va așeza și nu va discuta. Foarte problematic se discută cu cei din Pro Moldova din principiul că izvorul este unul și același. ”

Totodată, Pavel Filip menționează că discută cu Vlad Filat. De acestă dată liderul democrat ar fi vorbit de fostul său coleg de fracțiune, Anghel Agachi. 

„Astăzi dimineață m-a sunat domnul Filat. Care l-a crescut politic pe Angel Agachi și el mi-a zis „uite eu am vorbit cu Agachi” și l-a întrebat pe dânsul: „Angel, atunci când ai trădat PLDM-ul și ai trecut de la PLDM la PD ai fost la mine și mi-ai spus că-i face un dosar penal socrului. Dar astăzi de ce faci lucru ăsta? Tu care veneai la mine și discutai cu mine erai confident cu mine. Tu înțelegi că aceasta este trădare, este trădare profesionistă deja.” Oamenii când trec prin momente grele prin viață se mai gândesc la valori. Nu de mult, cu părere de rău i-a decedat copilul domnului Angel Agachi. O situație foarte nefericită la Iași. Și nici acest lucru nu l-a făcut cumva să înțeleagă că sunt alte valori la care trebuie să te gândești. Aceste sunt lucrurile pe care le-am discutat cu domnul Filat, pe care și pe dânsul tocmai l-a afectat cumva această plecare”, se arată în înregistrare. 

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.