Acasă iLegal Percheziții la un post vamal: Cinci brokeri vamali, reținuți pentru 72 de...

Percheziții la un post vamal: Cinci brokeri vamali, reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți de corupere activă

27
0

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Intern Petricani. În rezultat, cinci brokeri vamali au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind bănuiți de tentative de mituire a vameşilor. În caz figurează 11 persoane în calitate de bănuiți.

În urma perchezițiilor desfășurate la sediul Postului vamal Intern Petricani, 11 persoane, dintre care șase vameşi şi cinci brokeri, au fost recunoscute în calitate de bănuiţi într-un dosar de corupere activă. Persoanele au fost escortate la CNA pentru audieri suplimentare. 

Cinci brokeri vamali sunt reținuți pentru 72 de ore. Funcționarii sunt bănuiți că, pe parcursul mai multor luni, ar fi săvârşit acţiuni de corupere a vameşilor din cadrul Postului vamal Intern Petricani, prin transmiterea diferitor sume de bani pentru urgentarea procedurii de validare a declaraţiilor vamale.

Potrivit materialelor cauzei, brokerii au fost documentaţi în incinta postului vamal în momentele în care transmiteau lucrătorilor vamali documentele însoţitoare ale mărfurilor cu mijloace financiare ataşate.

Reţinuţii sunt cercetaţi potrivit prevederilor Codului Penal, pentru corupere activă şi riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 100.000 la 200.000 de lei.

Acţiunile de urmărire penală în acest caz sunt în derulare şi vizează o schemă complexă care include angajaţi vamali, brokeri şi agenţi economici, informează CNA.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.