Acasă Ultimele stiri Președintele AȘM, despre COVID-19: „Derularea situației în continuare va depinde de eficiența...

Președintele AȘM, despre COVID-19: „Derularea situației în continuare va depinde de eficiența vaccinurilor care sunt în curs de elaborare”

33
0

Modul în care va evolua pandemia de coronavirus depinde de eficiența vaccinurilor care, în prezent, sunt în curs de elaborare. Este opinia președintelui Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), Ion Tighineanu.

Întrebat, în cadrul unui interviu pentru Moldpres, când vom scăpa de coronavirus, academicianul a spus: „Actualmente, mai mulți specialiști în domeniul medicinii afirmă că pandemia poate să dureze în timp și să ne atace în valuri, fiecare val, la rândul său, fiind cauzat de noi mutații ale coronavirusului SARS CoV-2. Derularea situației în continuare va depinde de eficiența vaccinurilor care sunt în curs de elaborare de către mai multe grupuri de cercetători din diferite țări afectate de epidemie, de capacitatea acestora de a ne asigura imunitate, precum și de eventualele mutații ale agentului patogen”.

„Trebuie să acceptăm inclusiv lecția pandemiei și să înțelegem că nu va mai fi așa ca mai înainte. A venit timpul să ieșim fiecare din zona de confort și să ne conjugăm eforturile pentru a soluționa problemele cu care se confruntă nu doar știința, dar și domeniul educațional, cultura, economia, agricultura, medicina”, a mai menționat Ion Tighineanu.

Amintim că, până în prezent, în Republica Moldova, au fost confirmate 9.551 de cazuri de COVID-19. Dintre acestea, 331 au fost mortale. Totodată, 5.450 de persoane au fost declarate tratate.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.