Acasă Politic Primăria Bălți redeschide piețele, în pofida interdicțiilor stabilite de autoritățile centrale

Primăria Bălți redeschide piețele, în pofida interdicțiilor stabilite de autoritățile centrale

40
0

Autoritățile municipale de la Bălți au decis, astăzi, redeschiderea piețelor de pe teritoriul orașului începând cu data de 19 mai. Asta deși Comisia națională extraordinară de sănătate publică a stabilit, vineri, că piețele din Chișinău și Bălți rămân închise până pe 31 mai. Nu este însă singura restricție ignorată.

„Eu cred că piața de la Bălți e pregătită, spre deosebire de alte piețe din țară. Cum poți să iei decizii despre un local sau altul, dacă nu ai fost acolo niciodată? La noi piața e curată, organizată, au fost investiți mulți bani în reparație, mai ales ce ține de sisteme de ventilare, frigidere. Eu am fost la Chișinău în Piața Centrală, acolo, în comparație, e Shanghai”, a declarat primarul de Bălți, Renato Usatîi, într-o intervenție live, în urma unui protest al comercianților care au cerut relansarea activității piețelor.

Nu este singura restricție sfidată. Deși Comisia națională a mai stabilit că în acest weekend și în următorul transportul public va fi sistat atât la Bălți, cât și în capitală, autoritățile din „capitala de nord” a țării au decis contrariul. Totodată, a fost permisă activitatea magazinelor non-stop.

Autoritățile publice centrale nu au comentat, deocamdată, situația creată.

Amintim că și la Chișinău, în această dimineață, mai mulți comercianți au protestat la intrarea în Piața Centrală, cerând redeschiderea acesteia.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.